Fabrici najavio dolazak Junkera u Beograd 1Žan Klod Junker Foto: Fonet/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija, koji je najavio da predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dolazi u ponedeljak u Beograd, u okviru zapadnobalkanske turneje.

Predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je poseta predsednika Junkera veoma važna za građane Srbije i potvrda da je zemlja čvrsto na evropskom putu. On je istakao i da Srbija razume da niko ne garantuje da je 2025. godina, koja se pominje u Strategiji, sigurna godina za punopravno članstvo, ali je važan podstrek i priznanje da smo do sad uradili pozitivne stvari.

„Pred Srbijom ima mnogo prepreka na evropskom putu, ali smo spremni da vredno radimo na savladavanju teških zadataka“, rekao je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu i saradnji, koja će biti i jedna od tema razgovora predsednika Junkera tokom zapadnobalkanske turneje. Predsednik Vučić je još jednom izrazio zalaganje za formiranje regionalne ekonomske zone, koja bi bila osnova za brži privredni napredak Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari