Fajon: Nastaviti razgovor o ZSO 1Tanja Fajon Foto: EPA/DUMITRU DORU

Moj poziv parlamentarcima u Prištini je da učine sve što je moguće da ratifikuju Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, jer mislim da smo u poziciji da napravimo korak dalje, izajavila je izaslanica EP za viznu liberalizaciju Tanja Fajon za RTK2.

Ukoliko Skupština Kosova usvoji Sporazum o razgraničenju, Evropski parlament će glasati o viznoj liberalizaciji, rekla je Fajon dodajući da se nada da će taj pozitivan korak biti napravljen pre proleća.

Povratak Srpske liste u institucije bi bio jako značajan, jer bi bio nastavljen razgovor oko Zajednice srpskih opština koja je dogovorena u dijalogu Prištine i Beograda, istakla je ona.

Fajon smatra da je dijalog u Briselu bitan zbog građana Kosova i da je važno da on bude nastavljen na tehničkom i političkom nivou.

„Verujem da proširenje ostaje i dalje visoko na listi prioriteta EU“, istakla je poslanica EP i dodala da se Unija neće raspasti i da će konsolidovati.

„Svesni smo da bez zapadnog Balkana neće biti stabilnosti i mira u Evropi“, rekla Fajon i poručila da EU neće biti jaka bez Zapadnog Balkana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari