Falkoni: Francuska podržava evropsku budućnost Srbije 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni ponovio je danas u Beogradu da Francuska podržava evropsku budućnost Srbije, te da nova metodologija proširenja ima za cilj konkretnu dobrobit evropskim integracijama.

„Možete da računate na Francusku i na našu Ambasadu da bude uz vas u tom evropskom izboru“, rekao je Falkoni u Rezidenciji na prijemu povodom zaključivanja godine obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Francuske.

On je dodao da je prošlogodišnja poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji reafirmisala želju Francuske da se vrati na Balkan i ojača bilateralne odnose u oblastima politike, ekonomije, kulture i nauke.

„Naši odnosi su uspostavljeni još davno pre 1839, već u Srednjem veku, u srećnim okolnostima venčanja Jelene Anžujske i srpskog kralja Uroša Prvog, 1245. godine“, rekao je Falkoni u svom obraćanju na srpskom jeziku.

Ambasade Francuske u Srbiji i Srbije u Francuskoj su protekle godine kroz članke u štampi, predavanja i dokumetacioni materijal obeležile uspostavljanje diplomatskih odnosa dve države.

„Osnaženi tom zajedničkom prošlošću, možemo spokojno gledati ka budućnosti“, zaključio je ambasador Falkoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari