Fantomi se fotografisali sa građanima usred dana 1Foto: Pokret ujedinjenih fantoma

– Beogradski fantomi danas su viđeni van Savamale, “njihovog prirodnog staništa”.

 Ne samo da su u po bela dana postavili štand na sred Terazija i puštali tematsku muziku o fontani na Slaviji, već su i pozivali zbunjene sugrađane da se sa njima fotografišu, uveravajući ih da ih ovaj put neće vezivati, kao onomad. Ovu zanimljivu akciju na Terazijama organizovali su Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) i Udruženi sindikati Srbije SLOGA, u znak podrške Draganu LJubiću, radniku JKP Parking Servis Beograd, koji je pozvan na disciplinsku odgovornost zbog fotografije sa članovima pomenute satirične muzičko – političke grupe, koju je objavio na Fejsbuku.

Dok se su se sa razglasa čuli stihovi „e moj druže beogradski, sreli smo se mi na Savi, al’ se nismo prepoznali zbog fantomke na glavi“, a zainteresovani prolaznici prilazili da pitaju o čemu se radi, jedan od fantoma ispričao je za naš list kako je pomenuti radnik Parking servisa „popio“ disciplinsku zbog „selfija“ sa njima.

– To se desilo dok smo snimali spot za pesmu „Igra rokenrol fontana sa Slavije“. Krenuli smo ka svojim kolima koja su bila na parkingu na Slaviji i momak koji je radio u Parking servisu zamolio nas je da se sa nama fotografiše. On je tu sliku postavio na Fejsbuk, i zbog toga je u Parking servisu protiv njega pokrenut disciplinski postupak – objasnio je jedan od Fantoma. Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije SLOGA, kazao je da su se na Terazijama okupili ne samo zbog solidarnosti sa kažnjenim radnikom, već kako bi građanima pokazali da momci iz Pokreta ujedinjenih fantoma nisu nikakvi kriminalci, kako je pokušao da ih okarakteriše Parking servis, već satirična muzičko – politička grupa.

Veselinović se osvrnuo i na pisanje pro-vladinih tabloida koji ga zbog tvita iz 2017. godine nazivaju rasistom, ocenivši da je to deo kampanje u sklopu napada na koaliciju oko Dragana Đilasa, zbog toga što se i sam nalazi na listi za odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari