On je reagovao na izjavu potpredsednika SPS Predraga Markovića da su, „šire gledano, Amerikanci sada izgubili svako moralno pravo da nas uslovljavaju braćom Bitići“, uz napomenu da su braća Bitići „ubijeni kao borci OVK“, dok su, kako je rekao, „naše diplomate stradale kao civili i zarobljenici američkih neprijatelja“.

Fatos Bitići u izjavi za Danas kaže da „žali što su dvoje državljana Srbije, civili, ubijeni, a potpredsedniku SPS poručuje da su njegova braća bila bez oružja i uniforme, u humanoj misiji“, spašavanja Srba.

Podsetimo, Braća Ilija, Mehmet i Argon Bitići, američki državljani albanskog porekla, u ratu pripadnici OVK, uhapšeni su 26. juna 1999. na administrativnoj granici sa Srbijom, kada su pokušali da susede Rome iz Prizrena prebace u Srbiju. Prekršajno su 27. juna osuđeni u Prokuplju na 14 dana zatvora, a uz zahtev za uslovno puštanje pušteni su tri dana ranije. Međutim braću Bitići su odmah po izlasku iz zatvora pokupila dva muškarca i u automobilu bez registarskih oznaka odvezli u bazu specijalnih jedinica MUP-a Srbije, čiji je tada komandant bio Goran Radosavljević Guri. U tom centru su 2001. nađene dve masovne grobnice, u jednoj i tela braće Bitići.