Filip David: Nebulozno stanje između kupleraja i ludnice, bojkot nije najbolji način borbe 1Filip David Foto: Medija centar

Književnik Filip David rekao je da živimo u stanju između kupleraja i  ludnice, kao i da je društvo zasnovano na laži društvo bez istinske nade.

„Ovaj naš svet u kojem živimo pretvorio se u neko nebulozno stanje između kupleraja i ludnice. Kupleraj, to su ovi rijalitiji pornografskog sadržaja koji se emituju dan i noć, naslovne strane tabloidnih novina, a ludnica je ono što se događa u našem političkom životu, atmosfera u Skupštini, razne afere koje ostaju nerasvetljene“, rekao je David u intervjuu za novi broj nedeljnika Vreme.

On je naveo da je „zalud zaklinjanje u evropsku budućnost ako se ta budućnost gradi na poluistinama i lažima“.

„Društvo zasnovano na laži je društvo bez dostojanstva i morala, bez istinske nade. Bez morala i etike nema stabilnih društava. Sve je na staklenim nogama, politika, ekonomija, budućnost države“, rekao je David.

On je rekao i da se ne slaže sa bojkotom izbora, navodeći da je uveren da bojkot „nije najbolji način suprotstavljanja ovom i ovakvom režimu“.

„Uveren sam da bojkot vodi samouništenju opozicije i predstavlja predaju pre glavne izborne bitke. Šta bi vladajući partija mogla više poželeti od toga? Pa i u novom Lukašenkovom parlamentu nema više nijednog opozicionog poslanika. Da li se neko potresao zbog toga?“, rekao je David.

On je rekao da „nije jasno šta se bojkotom dobija, ali je sigurno da se gubi i ono malo, ali važno, što se ima: neki gradovi u unutrašnjosti, neke beogradske opštine, glas u Skupštini kakva je da je, finansijska pomoć koju država daje parlamentarnim strankama“.

„Uložiti svu energiju u popravljanje izbornih uslova, to je sveta dužnost“, kazao je David.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari