Fon Kramon Taubadel: Ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno 1Viola fon Kramon Taubadel Foto: EPA/ INGA KJER

Današnji sastanak bio je važan korak u dijalogu Srbija-Kosovo, budući da je to prvi sastanak otkako je premijer Kurti ove godine ponovo stupio na dužnost. Nadam se da će on dokazati da razume značaj ovog dijaloga, jer je volja preduslov za uspeh pregovora, a to važi i za Srbiju i za Kosovo.

To kaže za Danas onlajn Viola fon Kramon Taubadel, izvestiteljka za Kosovo Evropskog parlamenta,  govoreći o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, održanog uz posredovanje zvaničnika EU, Žozepa Borela i Miroslava Lajčaka.

Naša sagovornica ukazuje da „vidimo i da Bajdenova administracija ima velika očekivanja, ali takođe vidimo nužnost da premijer Kurti ne žuri, već da dobro razmisli o onome što je dosad postignuto“.

– Rad njegove  vlade treba da se temelji na prethodnim dostignućima. Ipak, ovo će biti komplikovani pregovori i mi ne treba nužno da očekujemo da odmah nakon jedne runde budu postignuti rezultati, i potrebno je da imamo na umu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, zaključuje Fon Kramon Taubadel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari