Predstavnici Alternative za promenu, nove stranke koja je u Preševu druga po broju osvojenih mandata, i Partije demokratskog delovanja, čiji je predsednik Riza Halimi, dogovorili su principe buduće zajedničke lokalne vlasti u toj opštini, potvrdile su juče FoNetu obe stranke.

Dogovor je postignut u utorak uveče , a kako se najavljuje Alternativa će imati mesto predsednika opštine, a PDD predsednika Skupštine dok drugi detalji nisu dogovarani. Očekuje se da predsednik opštine bude predsednik Alternative za promene Šćiprim Arifi.

Na lokalnim izborima u Preševu najveći broj mandata, 14 osvojila je lista Demokratske partije Albanaca koju predvodi dosadašnji predsednik opštine Ragmi Mustafa. Novoformirana stranka Alternativa za promene, koja okuplja uglavnom mladje ljude, osvojila je 11 mandata a PDD, na čijem je čelu Riza Halimi, deset odborničkih mandata. Demokratska unija doline koju predvodi Skender Destani, ima dva odbornička mesta, a Demokratska unija Albanaca (DUA), na čijem je čelu Rahmi Zulfiu, jedno odborničko mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari