Gajić: Besmislena ideja da se Radulović kandiduje 1Foto: Medija centar

Napustio sam pokret Dosta je bilo jer nemam više ni trunku entuzijazma za besmislenu odluku da DJB na predsedničkim izborima kandiduje Sašu Radulovića, lidera tog pokreta, kaže za Danas advokat Vladimir Gajić.

Kako objašnjava, Radulović je svoju kandidaturu mogao da najavi još u septembru, a ne da čeka do sada kada su se već profilisala dva opoziciona kandidata s obrazloženjem da čeka da se oni dogovore pa da nekom od njih pruži podršku.

– Svojom kandidaturom, kojom postaje treći kandidat, sigurno nanosi štetu i Jankoviću i Jeremiću, kaže Gajić.

Na pitanje da li je Radulović sve vreme imao plan da se kandiduje a da je javno govorio o dogovoru i podršci jednom kandidatu, on odgovara da nema utisak da je to bio slučaj. Prema njegovoj proceni, pravi momenat za najavu Radulovićeve kandidature bio je posle prošlogodišnjih izbora kada je pokret ušao u parlament i bio u usponu. Tada bi Radulović, smatra Gajić, bio u prednosti u odnosu na ostale kandidate.

– Mislim da mu njegova kandidatura nije sve vreme bila u planu. Postojala je i lošija varijanta a to je da se kandiduje Miroslava Milenović, koja apsolutne šanse ne bi imala na izborima. Radulović je svakako jači kandidat od nje. Mislim da je ova odluka vodi ka samouništenju pokreta. Ne želim im to, ali mislim da će se to dogoditi – kaže Gajić.

On navodi da je njegov predlog bio da DJB podrži boljeg kandidata i da sa njima ne ulazi u sukob.

– Trebalo je da podržimo kandidata koji je bolji, odnosno ima više šanse da uđe u drugi krug. Moj utisak je da je to Vuk Jeremić. Da je DJB podržao i Sašu Jankovića ne bi bila greška, pošto već nije bilo mogućnosti za dogovor, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Nenad Čanak, kojeg će LSV kandidovati za predsednika, jeste „klasičan saradnik režima Aleksandra Vučića, a njegov jedini cilj je da zbuni glasače koji su protiv Vučića“.

DJB: Radulović oštro kritikovao Mogerini

 Saša Radulović je na sastanku sa zvaničnicom EU Federikom Mogerini u petak oštro kritikovao njen odlazak i govor u Skupštini Srbije, u situaciji kad je Skupština suspendovana i pogažene demokratske institucije, „po nalogu jednog autokrate uplašenog od gubitka vlasti“, navodi se u saopštenju DJB. Tvrdi se da je sastanak sa Mogerini protekao u zategnutoj atmosferi kritike. Mogerini je, kako se navodi, zamerila što poslanici DJB nisu prisustvovali posebnoj sednici Skupštine na kojoj je govorila dok su joj poslanici SRS vikali. Saša Radulović joj je odgovorio da ona nije ni trebalo da ide u Skupštinu jer je Skupština suspendovana i ocenio da je Mogerini učestvovala u jeftinoj predstavi Aleksandra Vučića i pristala da bude deo njegove predizborne kampanje. Radulović je oštro kritikovao visoku predstavnicu EU zbog žrtvovanja proklamovanih demokratskih vrednosti zarad kratkoročnih ciljeva, navodi se u saopštenju DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari