Gašić: Zamrzao sam članstvo u SNS-u 1Foto: Medija centar

Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i funkciju u Predsedništvu SNS, prenosi N1.

Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti za njega veliki izazov i odgovornost, kao i da mu je velika čast da služi svojoj zemlji.

Govoreći o primedbama da nije kvalifikovan za tu funkciju, jer nije čovek iz struke, on je rekao da je upoznat sa sistemom bezbednosti jer je dve godine bio ministar odbrane Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li je spreman da predloži otvaranje tajnih dosijea iz prošlosti, Gašić je rekao da je još rano pričati o dosijeima i da to nije odluka samo jednog čoveka, već da je za tako nešto potreban društveni konsenzus.

Gašić je rekao da će jedan od prvih zadataka na tom mestu biti jače povezivanje svih bezbednosnih službi, odnosno BIA sa Vojno-bezbednosnom i Vojno-obaveštajnom službom.

-Zadatak je da se aspekt komunikacija podigne na viši nivo. Ne kažem da on nije dobar ali može biti i bolji, rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari