GB 381: Povećane takse na robu iz Srbije su nastavak politike "što gore to bolje" 1Saša Janković Foto: FoNet Zoran Mrdja

Građanski blok 381 ocenio je danas da je odluka kosovskih vlasti da, kao kontrameru zbog opstrukcije prijema u Interpol, podignu taksu na robu iz Srbije nastavak politike „što gore to bolje“, koju uigrano vode vlasti u Beogradu i Prištini na svoju korist i štetu svih građana.

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković izjavio je da „koalicioni partneri Haradinaj i Vučić“ vladaju tako što za tren naprave konflikt, pa ga onda rešavaju i za to traže divljenje i zahvalnost.

„Iluzorno je očekivati da će, uz njihovu prošlost i sadašnjost, budućnost sa njima ikada biti drugačija“, ocenio je Janković.

Građanski blok 381 naveo je da veruje da će i ta epizoda brzo biti rešena, uz posredovanje već ustaljenih međunarodnih zvaničnika i to onda predstavljeno kao veliki uspeh.

„Potez Prištine je narušavanje smisla sporazuma CEFTA, čiji je Srbija bila jedan od osnivača 2006. I tada je dala saglasnost za članstvo Kosova, upravo da trgovina, privreda i građani ne bi trpeli“, piše u saopštenju Građanskog bloka 381.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari