GDF: Nasilno preotete naše prostorije 1Foto: TW /GDF

Građanski demokratski forum (GDF) saopštio je danas da su im „nasilno preotete“ prostorije stranke u Beogradu i dodao da postoje indicije da događaj ima političku pozadinu.

„U prostorije GDF-a na Trgu Nikole Pašića broj 9, sinoć oko 21.30 nasilno je ušao čovek koji je ovoj organizaciji iznajmio prostor. Metalnim polugama razvaljena su vrata i zamenjene brave. GDF ima ugovor o korišćenju prostora do 1. maja ove godine i sve finansijske obaveze je uredno izmirivao“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nedavno vlasnik prostora nagovestio da želi da GDF napusti prostorije, ali nije naveo nikakav razlog sem što je insistirao na izlasku.

„Kada su se predstavnici ove organizacije pozvali na ugovor on je ućutao. Postoje indicije da se radi o političkoj pozadini i da je neko izvršio pritisak na vlasnika da nezakonito preuzme prostor“, piše u saopštenju.

Profesor Rade Veljanovski, potpredsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), je izjavio da je u njihove prostorije na Trgu Nikole Pašića broj 9 oko 21.30 sati nasilno ušao čovek koji je ovoj organizaciji iznajmio prostor.

Generalni sekretar Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš najoštrije je osudio noćašnji nasilni upad u prostorije Građanskog demokratskog foruma (GDF) u Beogradu i ocenio da je to izraz straha anetievropskih snaga od formiranja Evropskog bloka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari