GDF: Srbija pokušala da sakrije podršku Deklaraciji EU o Belorusiji 1Foto: TW /GDF

Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je danas da vlast nije želela da se obelodani vest o podršci Srbije Deklaraciji Evropske unije o predsedničkim izborima u Belorusiji, u kojoj se osuđuje nasilje tamošnjih vlasti prema demonstrantima i navodi da predsednički izbori nisu bili fer.

Kako su naveli u saopštenju, tu vest su izneli šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

„Pozdravljamo pridruživanje Deklaraciji o predsedničkim izborima u Belorusiji, ali je, nažalost, očigledno da taj stav nije iskren jer se izbegavanjem njegovog publiciteta u Srbiji, zapravo zabašuruje suština sadašnje vlasti koja ne može da ne uvidi sličnosti između Belorusije i Srbije“, naveo je GDF.

Ocenili su da se vlast u Srbiji Deklaraciji EU pridružila „nečujno“ ne nadajući se „glasnoj podršci“ Fabricija i Godfrija.

„Nema nikakve sumnje da je politički vrh Srbije želeo da ova vest prođe neprimećeno: da doda malo svetla na našu međunarodnu politiku, ali da nikako ne bude za domaću upotrebu. Kako inače tumačiti činjenicu da (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, koji ne propušta ni jednu priliku da u javnom nastupu pomene i najmanju sitnicu koja može biti u njegovu korist, u danima kada je svakodnevno na ekranima svih televizija, uopšte ne pomene podršku pomenutoj deklaraciji“, upitao je GDF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari