Generalna proba centralne vežbe povodom Dana Vojske Srbije uspešno je juče održana na Beogradskom keju i Dunavu u Novom Sadu. Vežba „Sretenje 2009“ zakazana je za nedelju 15. februar, od 11 do 13 časova.

Tom prilikom će delovi Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane VS izvesti prikaz intervidovskih operativnih sposobnosti. Komandant Prve brigade KOV pukovnik Đokica Petković najavio je učešće preko 800 pripadnika VS, 60 borbenih i neborbenih vozila, borbenih sistema i specijalnih vozila, 20 plovila i 10 vazduhoplova, od kojih su dve bespilotne letilice. U prvom delu građani će moći da vide izloženo naoružanje i opremu jedinica VS, a u drugom delu biće prikazana spremnost jedinica VS za realizaciju zadataka iz određenih misija – neutralizacija terorističko-diverzantskih dejstava, evakuacija stanovništva iz ugroženih područja i dejstvo specijalne antiterorističke jedinice u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

Dnevni list Danas će povodom Dana Vojske Srbije objaviti u vikend izdanju za 14-15. februar specijalni dodatak na osam strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari