GI SDP: Optužnica i suđenje osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića su farsa 1Foto: EPA-EFE/ Đorđe Savić (Arhiva)

Građanska inicijativa (GI) „Sloboda – demokratija – pravda“ (SDP) saopštila je danas da je u ponedeljak 30. decembra u Specijalnom tužilaštvu u Prištini zakazano suđenje šestorici Srba koji su osumnjičeni za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, među kojima je i njegova sekretarica Silvana Arsović.

Oni su da istakli da način na koji je postupak do sada vođen ukazuje na to „da su i podignute optužnice i suđenje koje predstoji, farsa“.

Kako se navodi, „zapaženo je puno nelogičnosti u istražnim radnjama koje su se vodile 23 meseca“.

GI SDP je kao nelogičnost naveo da je osumnjičenim Srbima sudi sudsko veće u Prištini u kome nema nijednog srpskog člana, kao i to da su braniocima osumnjičenih dostavljeni sudski spisi na osnovu kojih treba da pripreme odbranu svojih klijenata samo na albanskom jeziku.

U saopštenju se navodi da je braniocima optuženih optužnica dostavljena i na CD-ovima koji nisu mogli da se otvore, dok su na dva jezika dobili samo sažetu optužnicu i poziv na ročište.

GI SDP navodi da „ove činjenice ukazuju da optužnice i suđenje optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića predstavljaju jednu veliku farsu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari