Prema oceni predlagača, Vlade Srbije, Predlog zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom je reformski, proevropski i treba da poveća zaposlenost ovih ljudi. Opozicija je, s druge stane, podnela niz amandmana.

Raspravom o tim primedbama i razmatranjem predloga Visokog saveta pravosuđa da Nadica Jovanović i Esad Veljović, sudije iz Kragujevca i Prijepolja, budu izabrani za članove Visokog saveta sudstva, poslanici Skupštine Srbije juče su završili maratonsku četvrtu sednicu, započetu još 30. marta.

U izjavi novinarima, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović je glasanje o 50 tačaka dnevnog reda ove sednice najavila za ponedeljak, 11. maj. S obzirom na dnevni red i broj amandmana od oko 3.500 očekuje se da glasanje traje dva-tri dana.

Na početku jučerašnje sednice, poslanici su postavljali pitanja Vladi, a većina se odnosila na Kosovo i predstojeću posetu Beogradu američkog potpredsednika Džozefa Bajdena. Judita Popović (LDP) i Vladan Batić (DHSS) interesovali su se za status nacionalnih parkova Carska bara i Mokra gora. Judita Popović je pitala da li je tačno da je 2008. privatnom ribarskom gazdinstvu država dala 22 miliona dinara za uklanjanje mulja iz Carske bare, koje u taj prirodni rezervat doprema upravo to gazdinstvo. Vladan Batić je ocenio da Mokra gora ima „status države u državi“, a Emir Kusturica u okviru nje ima „autonomnu oblast“. Batić traži odgovor na pitanje koliko novca je uloženo i u šta su utrošena sredstva namenjena Mokroj gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari