Glišić: Mlađina revolucionarna agenda je neprihvatljiva 1Foto: Twitter @mladjandj

Zajednička fotografija Mlađana Đorđevića, lidera pokreta Oslobođenje i Vladana Glišića, samostalnog poslanika u Skupštini Srbije objavljena na društvenim mrežama podgrejala je sumnju da je na pomolu neki novi politički savez za izbore koji se očekuju naredne godine. Međutim i Đorđević i Glišić demantuju te spekulacije, navodeći da oni jesu prijatelji, ali da im se politički pogledi razlikuju.

„Mlađa i ja smo prijatelji, ali to ne znači da se politički slažemo. Meni nije prihvatljiva revolucionarna politička agenda koju on zastupa. Smatram da političku borbu, pa i protiv ovog režima, treba voditi kroz institucije sistema i mirnim putem. Nisam siguran da je ovo prihvatljivo Mlađi Đorđeviću tako da je naš izborni zajednički nastup za sada nemoguć”, kaže za Danas Glišić, koji je u parlament Srbije izabran na listi SPAS-a, ali se odmah po ulasku u poslaničke klupe razišao sa tadašnjim liderom Aleksandrom Šapićem, zbog različitog shvatanja delovanja SPAS-a.

On je optužio Šapića da je stranka bila paravan za njegovu menadžersku ambiciju, a to je da postane gradonačelnik.

Ni Mlađan Đorđević ne krije da je nemoguća bilo kakva predizborna koalicija sa Narodnom mrežom Vladana Glišića, iz razloga što Oslobođenje ni ne planira da izađe na izbore.

„Pokret Oslobođenje neće izaći na nameštene izbore. Naš stav je jasan, mafija na vlasti se ne može skinuti Vučićevim lažnim izborima. Srbiju treba osloboditi, jer nam preti nestanak. Da nam se to ne bi dogodilo, naša parola je: ,,ustanak ili nestanak!“, izričit je Đorđević.

Ne tako davno mediji su spekulisali i o predizbornom savezu Oslobođenja i pokreta „Crno na belo“ Vladimira Vuletića, ali je Đorđević i tada u razgovoru za Danas to demantovao.

„Pozdravili smo formiranje pokreta profesora Vuletića, isto kao što pozdravljamo svaki iskreni opozicioni aktivizam. Što se koalicija tiče, one podrazumevaju izbore, a stav pokreta Oslobođenje je jasan: „dok je Aleksandar Vučić na vlasti, izborima se ništa ne može promeniti, jer to što on organizuje nisu izbori“. Mafija nikada neće napraviti izbore koje može da izgubi. Zato se mi ne spremamo ni za kakve izbore i ne idemo ni u kakve izborne koalicije. Naš imperativ je da Aleksandar Vučić bude oteran sa vlasti i procesuiran za sve kriminalne aktivnosti koje je učinio, a da se narodu vrati sve ono što su on i njegov jajinački klan opljačkali“, naveo je Đorđević tada.

U februaru ove godine je Narodna mreža Vladana Glišića potpisala „protokol“ o saradnji sa strankom Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari