Glišić: Za SNS Beograd je poslednja linija odbrane 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Lista je koaliciona, pod nazivom „Narod za bolji Aranđelovac“ i čine je Narodni slobodarski pokret Miroslava Parovića, Bolja Srbija Dragana Jovanovića i Srpska radikalna stranka u Aranđelovcu.

Sve tri grupacije u Aranđelovcu su opozicija vlasti Srpske napredne stranke i prihvataju zajednički program za promene u našoj opštini, kaže u razgovoru za Danas Vladan Glišić, lider Narodne mreže, odgovarajući na pitanje zašto je odlučio da se kandiduje za predsednika opštine Aranđelovac na izborima koji se održavaju 4. marta, kada i izbori za Beograd.

* Koja je Vaša ciljna grupa na ovim izborima?

– Naš koalicioni program je dosta širok, ali istovremeno sa konkretnim merama. Poseban naglasak ima na razvoj agrara i turizma u našem kraju jer je to razvojna šansa Aranđelovca i okoline.

* Na čemu se bazira Vaša kampanja?

– Kampanja podrazumeva obilazak svih sela, neprekidne susrete sa Aranđelovčanima na ulicama i po pijacama. Dakle, kampanja nije „od vrata do vrata“, već „od čoveka do čoveka“ jer oni koje uverimo da glasaju za nas – najbolji su pokretni bilbordi koji šire viral.

* Kako ocenjujete kampanju za lokalne izbore u Beogradu?

– Za SNS Beograd je linija odbrane koja se ne napušta, ako padne vlast SNS u Beogradu, uskoro će i u Srbiji. Zato stranačka struktura SNS iz cele Srbije sada „radi“ Beograd. To je dobro za nas u Aranđelovcu jer će ovamo pritisak možda biti manji. S druge strane, u opoziciji sve liči da će ovo biti izbori ne za onoga ko će preuzeti Beograd već za onoga ko će preuzeti liderstvo opozicije.

„Dve liderske megalomanije“

* Kako komentarišete činjenicu da su se Vaši bivši „saborci“iz Dveri udružili sa Dosta je bilo za izbore u Beogradu?

– Da nije tužno i ružno, bilo bi smešno. Dve organizacije koje ni u čemu nemaju dodirne tačke spojile su dve liderske megalomanije. U početku Dveri i DJB svaka na svoj način su obećavale da će preporoditi Srbiju, a sada su koalicija za cenzus i preživljavanje. Za sve bi dobro bilo da ovo bude njihov zajednički politički kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari