Glišić: Zbog evropskog puta Skupština Srbije nije usvojila Rezoluciju o genocidu nad Srbima 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

Nezavisni poslanik Vladan Glišić izjavio je danas da je Skupština Srbije „zbog evropskog puta“ propustila priliku da usvoji Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata u tadašnjoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), koju je podnelo Udruženje logoraša Jasenovac.

Glišić je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao da on podržava tu rezoluciju koja je podneta parlamentu u martu, a koja predviđa da 28. april bude ustanovljen kao dan genocida nad Srbima.

Glišić je rekao i da time što se medijima obraća uoči izricanje pravosnažne presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću „opominje vladajuću većinu da time što u parlamentu nije usvojila predloženu rezoluciju radi protiv interesa srpskog naroda“.

Udruženje logoroša Jasenovac predalo je 16. marta Skupštini Srbije zahtev za donošenje rezolucije o genocidu, kao i zahtev da 28. april, dan masovnog masakra u Gudrovcu kod Bjelovara 1941. godine, bude proglašen za „Dan genocida nad Srbima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari