U Lapljem Selu kod Prištine juče je u organizaciji Eparhije raško-prizrenske i Kulturno-prosvetne zajednice KiM obeležena 11. godišnjica napada na autobus „Niš ekspresa“ u Livadicama kod Podujeva, u kojem je poginulo 12 i ranjeno 43 Srba.

Sveštenik Savo Šmigić služio je u crkvi Svete Petke parastos postradalima, posle čega je održan književni čas „Livadice – da se ne zaboravi“. Zbog loših vremenskih uslova na KiM, juče nije bilo organizovanog odlaska na mesto nesreće.

Prema rečima portparolke Euleksa Irine Gudeljević, istraga ovom zločinu je „suspendovana, ali se može obnoviti ukoliko se pojave novi dokazi“.

Zbog nedostatka dokaza Vrhovni sud Kosova u martu 2009. oslobodio je Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za teroristički napad u kojem su 16. februara 2001. poginuli Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša, Snežana i Danilo Cokić, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić.

Rada Trajković, poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova, izjavila je juče da je „međunarodna zajednica odgovorna za gubljenje dokaza za zločin u Livadicama, jer su se nalazili u međunarodnim institucijama, ali su kasnije nestali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari