Gojković: Bez "preletanja" u drugi poslanički klub 1Foto: epa effe armando babani

Poslanik, koji odluči da promeni stranačke boje posle izbora, neće moći da „preleti“ u drugi poslanički klub, već će mu jedina opcija biti da postane samostalni poslanik, pišu Novosti navodeći da će to biti jedna od promena u Poslovniku o radu Skupštine Srbije.

List prenosi da je predsednica parlamenta Maja Gojković počela rad na izmeni tog dokumenta, a cilj je da se spreči da oni koji nisu ni učestvovali na izborima kasnije, zahvaljujući „preletačima“, dobiju predstavnike u svojim klupama. Gojković je za Novosti rekla da je zahvaljujući Slovačkoj, koja je nedavno menjala taj skupštinski dokument, dobila uporedni pregled „svih pravilnika“ iz Evrope.

Idemo polako, član po član. Nadam se da ću do kraja mandata makar uspeti nekome da pripremim materijal i da to predstavimo na sednici Administrativnog odbora. Verujem da će svi biti zadovoljni, ocenila je Gojković. List prenosi da bi jedna od promena mogla biti vezana i za manipulaciju sa procedurom, za šta se vlast i opozicija optužuju međusobno, pre svega kada je reč o podnošenju amandmana, odnosno da promene koje se njima traže budu suštinske, a ne formalne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari