Gojković: Bliskost Gruzije i Srbije 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković istakla je danas, u susretu sa katolikosom-patrijarhom sve Gruzije Ilijom Drugim, da Srbiju i Gruziju vezuje tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda.

Gojković je na sastanku naglasila da je Srbija zahvalna Gruziji na principijelnoj podršci povodom nepriznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na podršci prilikom glasanja o članstvu Kosova i Metohije u UNESKO, i navela da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije.

Predsednica Narodne skupštine je izrazila zabrinutost za stanje srpskih crkava i manastira i celokupne kulturne baštine na Kosovu i Metohiju, i napomenula da je poslednjih desetak godina uništen, oštećen i oskrnavljen veliki broj crkava, manastira i drugih objekata.

Katolikos-patrijarh sve Gruzije rekao je da između dve zemlje postoje bliski prijateljski odnosi i da će poseta predsednice Skupštine Srbije dodatno približiti Srbiju i Gruziju.

Gojković se danas, na početku posete Gruziji, sastala sa predsednikom Parlamenta Iraklijem Kobahidzeom, a sutra će imati susrete sa premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem, predsednikom Giorgijem Margvelašvilijem, i ministrom spoljnih poslova i potpredsednikom Vlade Gruzije Mihajlom Džanelidzeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari