Gojković: Jačanje regionalne saradnje 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Predsednica Skupštine Srbije i predsednica Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Maja Gojković izjavila je danas u Rigi da će se Srbija, tokom predsedavanja CES, zalagati za razvijanje regionalne saradnje, unapređenje ekonomske saradnje, kao i jačanje saradnje sa EU.

U saopštenju Skupštine Srbije se navodi da Gojković, u okviru šestomesečnog predsedavanja Srbije CES, učestvuje na Parlamentarnoj konferenciji zemalja Baltičkog regiona, koja se organizuje povodom 25. godišnjice postojanja te organizacije baltičkih zemalja.

Parlamentarna komponenta odnosa predstavlja važan aspekt u rešavanju aktuelnih pitanja, ocenila je Gojković i izrazila uverenje da će parlamentarna saradnja otvoriti put ka efikasnom sprovođenju zajedničkih ciljeva.

Na konferenciji se razgovara o parlamentarnoj saradnji, kvalitetu obrazovanja i važnosti povezivanja obrazovanja i tržišta rada, borbi protiv nezaposlenosti mladih, navodi se u saopštenju.

Gojković je u okviru konferencije imala susret sa predsednikom Letonije Rajmondsom Vejonisom, kao i sa predsednicom Parlamenta Letonije Inarom Murnice.

Gojković je zahvalila Letoniji na podršci u procesima evrointegracija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari