Gojković: Konceptualna umetnost tipa Marine Abramović 1

Predsednica skupštine Maja Gojović izjavila je da ne razume burne reakcije pojedinih predstavnika medija na izložbu „Necenzurisane laži“.

„Informativna služba moje stranke je na jednom mestu prikupila samo jedan deo članaka, karikatura, emisija, gde su Aleksandar Vučić, njegova porodica i njegovi saradnici prikazivani na najgori način, nije tu reč o kritici, to su izmišljotine“, rekla je Gojković za „Politiku“, odbacivši tvrdnju da izložba predstavlja pritisak.

„Ne razumem zašto su sada besni. Kakvi pritisci, pa Koraks je, na primer, objavio knjigu svojim karikatura, organizovao izložbe. Volela bih da ti što polemišu posete izložbu, a garantovano nisu. Svi koji je posete moći će sami da zaključe ima li cenzure u državi ili nema, možda nekom to smeta“, istakla je Gojković i dodala da je izložba postavljena na moderan način, „konceptualna umetnost tipa Marine Abramović“.

Prema njenim rečima, izložba je zainteresovala javnost, ne nameće stav posetiocu, svako sam može da izvuče zaključke iz onoga što je video.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari