Gojković: Ne povlačim se 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković optužila je deo poslanika opozicije za verbalno nasilje u parlamentu i istakla da neće podneti ostavku jer bi na taj način priznala da je nasilje jače od od institucija.

Kad bih podnela ostavku to bi značilo da sam ustuknula pred nasiljem, koje deo opozicije već nekoliko nedelja demonstrira u parlamentu i da sam priznala da je ono jače od institucija, a ja nisam neko ko se pred nasiljem povlači, rekla je Gojković za Politiku povodom poslednjih zbivanja u parlamentu.

Gojković je u petak uveče na sednici parlamenta, posle brojnih verbalnih incidenata između poslanika DJB i DS i Marjana Rističevića zbog njegovog tvita o lečenju bolesnog deteta, rekla da ne zna da li više može da radi ovaj posao.

Ona je potvrdila da su je ovi događaji veoma potresli i da joj je trebalo vremena da se malo smiri, jer se ovako nešto nikad nije dešavalo u parlamentu.

Na konstataciju da u parlamentu vlada loša atmosfera, da je opozicija optužuje za to, jer ne reaguje kad ih neko vređa, kad ih naziva kriminalcima i lopovima, Gojković je rekla da to nije tačno.

Potrošila sam mnogo vremena u ovom mandatu moleći poslanike da govore o dnevnom redu. Isključivala sam mikrofon i opozicionarima, ali i Aleksandru Martinoviću, šefu poslaničke grupe SNS, kad preteraju, rekla je Gojković.

Nisam htela da kažnjavam poslanike, osim u izuzetnim slučajevima, dodala je i napomenula da parlament nije samo mesto gde se donose zakoni, već i mesto gde stranke iznose svoje političke stavove, gde treba da se polemiše, „zato sam i tolerisala povremena odstupanja od teme“.

Građani su Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću ukazali ogromno poverenje, očekujući od svakog od nas, na bilo kojoj funkciji da smo, da rešavamo probleme. Naša je obaveza da to poverenje opravdamo. Daću svoj maksimalni doprinos u tome, poručila je Gojković.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari