Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

„Nakon vandalskog upada u Radio televiziju Srbije i nasilja ispred Predsedništva Srbije, nasilnici okupljeni u Savezu za Srbiju ponovo, koristeći fašističke metode, napadaju i nasrću na žene, sada i na sednici Saveta za ravnopravnost. Današnja hrabra i odlučna reakcija žena pokazala je da ovakva politika nema budućnost medju slobodoljubivim građanima Srbije“, navela je Gojković u pisanoj izavi.

Ona je navela da je jasno da oni koji zagovaraju politiku „vešala, testera, napada na žene, medije i institucije, imaju nameru da nastave sa nasilnim scenarijima“ i da zato državni organi i institucije moraju da reaguju, jer se ne sme dozvoliti „nasilnicima da nastave da napadaju i ugrožavaju građane Srbije“.

„Mirnim i pristojnim građanima Srbije, koji su okrenuti demokratskom i ekonomskom razvoju i napretku, sada je potpuno jasno da oni koji nemaju njihovu podršku ne prezaju ni od izazivanja haosa i nasilja u jalovom pokušaju da mimo volje građana dođu na vlast“, navela je Gojković.

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su bili pred Gradskom kućom, a predsednik odborničke grupe Nikola Jovanović podneo zahtev za sastanak sa Radojičićem. Pred predstavnike opozicije ispred zgrade izašle su žene članice Gradskog veće, kao i učesnice Saveta za rodnu ravnopravnost.

Povezani tekstovi