Gojković potpisala Memorandum o razumevanju Srbije sa Katarom 1Foto: Narodna skupština

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Dohi sa predsednikom Savetodavnog veća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom, saopštila je Narodna skupština.

Predsednici dva parlamenta tom prilikom su potpisali Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Srbije i Savetodavnog veća Katara, koji predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju.

Gojković je istakla da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tela, grupa prijateljstva, a intenziviraće saradnju i razmenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Gojković i Ahmad Bin Abdul Bin Zaid Al Mahmud su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije Katara na brojnim poljima i istakli spremnost dva parlamenta da doprinesu produbljivanju odnosa dve države, dodaje se u saopštenju.

Gojković, koja učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi, zahvalila je predsedniku Savetodavnog veća Katara na ličnom pozivu da učestvuje na ovoj konferenciji, koja predstavlja važan događaj po pitanju ostvarenja ciljeva globalne saradnje u borbi protiv korupcije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari