Gojković: Pozivamo CRTA da se kandiduje na izborima 1Foto:FoNet/Nenad Đorđević

Zatečeni smo postupanjem nevladine organizacije CRTA i odlukom da zatamni navodno informativni sajt „Otvoreni parlament“, koji je svoja sopstvena vrata zatvorio za javnost Srbije.

Oni su time fingirarali protest, sprovodeći očiglednu političku agendu, navodi se u saopštenju predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i potpredsednika Narodne skupštine Veroljuba Arsića, Vladimira Marinkovića i Đorđa Milićevića povodom odluke nevladine organizacije CRTA o zatamnjenju sajta „Otvoreni parlament“.

Oni su pozvali Crtu da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima i proveri svoju „političku“ platformu, umesto što pokušava da građane Srbije dovede u zabludu”.

U saopštenju se ističe da bi ovaj sajt Otvorenog parlamenta morao da bude informativnog karaktera ne samo po imenu i odredbama Memoranduma o saradnji sa Narodnom skupštinom, koji obavezuje na poštovanje načela transparentnosti, odgovornosti i nezavisnosti, “već i po zamašnim sredstvima koje prima, valjda, da bi bio na usluzi građanima i parlamentarizmu u Srbiji, a ne pojedinačnim interesima i jasno proizvoljnoj, obmanjujućoj i pristrasnoj proceni o parlamentarnim procedurama, pravima i obavezama”.

“Pozivamo sve aktere, bili oni registrovani politički subjekti ili ne, da u interesu građana Srbije, demokratije i istine, za koje tvrde da se zalažu, u svom delovanju i procenama poštuju makar slovo zakona, procedura i sporazuma, ako već ne i njihov duh, zaključuje se u saopštenju.

Centar za istraživanje transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je danas da usvajanje najvažnijeg državnog zakona, republičkog budžeta za 2018. godinu, bez rasprave i vremena da se obrazlože amandmani, predstavlja nastavak urušavanja institucije parlamenta kao najvišeg predstavničkog tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari