Gojković sazvala sednicu Skupštine za 18. april, na dnevnom redu Zakon o švajcarcima 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu redovnog zasedanja za četvrtak, 18. aprila, sa početkom u 10 časova, na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, koji je podnela Vlada.

Na dnevnom redu sednice biće i Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Češke o regulisanju duga Srbije prema toj zemlji, kao i Sporazuma između Vlade Srbije i Rondex Finance, Inc. o regulisanju neizmirenog duga prema Rondex Finance, Inc. iz perioda klirinškog načina plaćanja, Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj i institucije PROPARCO u Srbiji.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist Societe Generale Banke Srbija, Komercijalne banke i Vojvodjanske banke po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia.

Na dnevnom redu biće i Predlog izmene Zakona o zapošljavanju stranaca, Zakona o strancima, Zakona o upravljanju aerodromima, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o žičarama za transport lica, Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova.

Skupština će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika gradjana i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari