Gojković: Sednica Skupštine 21. septembra 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev 157 poslanika, Deseto vanredno zasedanje Skupštine za 21. septembar na kome će poslanici, između ostalog razmatrati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Poslanici će između, više od 30 predloga zakona i odluka razmatrati i predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu, koji je podnela Vlada.

Na dnevnom redu zasedanja je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Na zasedanju biće ratzmatran iPredlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Kazahstan o transferu osuđenih lica, o pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima i o izručenju.

Skupština će se izjasniti i o Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmeni Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju od 13. oktobra 2012. godine.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner Narodne banke Srbije. navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari