Gojković tvrdi da su je napali poslanici Dveri, Obradović demantuje 1Foto: Fonet

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije optužila je danas troje poslanika poslaničke grupe Dveri da su je napali u njenom kabinetu, da su vređali nju i članove njenog kabineta i onemogućili joj da napusti kabinet, ali da je naposletku ona sama fizički uspela da ih izbaci iz prostorija.

Boško Obradović, lider Pokreta Dveri odbacio je optužbe predsednice parlamenta, napominjući da je „sve što je Gojkovićeva rekla laž i da ona patološki laže za račun SNS, jer je Vučić drži u fioci zbog krađe budžeta Novog Sada.  

“Dok sam se pripremala za sastanak sa poslanicima senata Republike Italije, nasilno su u moju kancelariju upala su tri pooslanika Dveri, Boško Obradović, Srđan Nogo i Marija Janjušević, koji su na ovom zasedanju dobili tri opomene i četvrtu isključenje sa sednice na dvadeset dana. Iako im je sekretarica prenela da se pripremam za sastanak i da zatraže prijem, Obradović je upao u moju kncelariju, počeo da viče i da me vređa, kao i žene koje tu rade. Potom su upala i druga dva poslanika, pokazujući kako izgleda fašistički način shvatanja parlamentarnog života u Srbiji. Došli su i službenici obezbeđenja koji su ih zamolili da napuste kabinet, da omoguće da poslanici Italije dođu na sastanak ili da dozvole da ja napustim kancelariju, ali oni to nisu učinili. Nisam želela da se ponižava parlament Italije i da naš parlament postane fašistički poligon poslaničke grupe Dveri i da se napada bilo koja žena. Sama sam uspela svo troje fitzički da izguram iz kancelarije. Ponosna sam na to i na svaki način ću zaštiti žene koje se bave politikom, kao i Narodnu skupštinu Republike Srbije“, navela je Gojkovićeva, dodajući da će nastaviti sa redovnim aktivnostima i sednicu parlamenta voditi kako je predviđeno.

Upitana da li misli da i ona doprinosi ovakvoj atmosferi u Skupštini Srbije, kako često navodi opozicija, Gojković je objasnila da oni „nemaju ogledalo kod svoje kuće i ne vide kako se ponašaju“.

“Sve što je rekla Maja Gojković bila je laž. Uostalom, to je slika SNS i vladajućeg režima. Kada god čujete Aleklsandra Vučića i SNS znajte da je to laž. Pozadina navodnog incidenta koji se desio u njenom kabinetu je to što su isključena četiri poslanika sa ovog zasedanja, od čega i dva šefa poslaničkih grupa Saša Radulović i ja, kao i dva narodna poslanika Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo. Nikada nismo dobili nijednu odluku zašto smo isključeni i zbog čega mi obezbeđenje ne dozvoljava da uđem u salu i prisustevujem sednici “, kaže Obradović, dodajući da je neposredno pre navodnog incidenta pokušao da sazna razloge od predsednice parlamenta, ali mu je rečeno da je ona na sastanku,da bi se ubrzo, kada je pokucao i ušao u njen kabinet, video da nema nikakvog sastanka i da je sve laž i foliranje.

Šef poslaničke grupe Dveri kaže i da je Gojkovićevoj postavio pitanja zašto je isključen sa sednice i kada će ona odgovarati za „pljačku“ Novog Sada dok je bila gradonačelnica tog grada. On tvrdi da nije bilo osnova da bude isključen sa sednice i da mu Gojkovićeva nije izrekla meru isključenja od 20 radnih dana nego da mu je posle izrečene treće opomene rekla da ne može da učestvuje u daljem radu sednice. Prema njegovom navodu, odluka o isključenju sa sednice je doneta tokom vikenda, posle konsultacija sa predsednikom Srbije i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.

Obradović je istakao i da je Gojkovićeva „slagala“ kada je rekla da su je on, Srđan Nogo i Marija Janjušević napali te da se sve može videti na video snimku koji su oni napravili, kao i da je Maja Gojković gurala Mariju Janjušević, udarala je u ledja i pokušavala da joj oduzme telefon kojim je ona snimala sve što se događa.

Lider Dveri odbacio je i navode predsednice parlamenta da je psovao. „Da li možete mene da zamislite kako psujem. Nikada u životu ne psujem. Ja postavljam pitanja, ona su dosta neugodna po predstavnike vlasti, ali nikada ne psujem“, rekao je Obradović, dodajući da Gojkovićeva ima zadatak da „ućutka opoziciju“ i da im ne dozvoli da govore o sprezi kriminala i korupcije u vrhu SNS, ali i o skoroj izdaji Kosova.

“Jasno je nama da Gojkovićeva radi u rudniku SNS i da joj život nije lak, jer joj je zadatak da sakrije kriminal u vrhu SNS. Vučić je drži u fioci zbog krađe Novog Sada, dok je bila gradonačelnik”, naveo je Obradović, dodajući da će Dveri nastaviti sa gerilskom borobom protiv režima, kao i da postoji mnbogo načina gerilske borbe.

Incident između predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i poslanika Dveri bio je tema i tokom rasprave o amandmanima na predložene zakone iz oblasti obrazovanja, društvenih mreža, ali i saopštenja. Tako je reagovala potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinaconog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je navela da je napad poslanika Dveri na predsednicu parlamenta Maju Gojković nastavak politike te stranke koja se zasniva na vređanju, ponižavanju i pretnjama prema ženama koje su im krive samo zato što ne dele njihova politička ubeđenja.
Reagovao je i član predsedništva SNS Nebojša Stefanović i ministar policije koji je istakao da predsednik Dveri Boško Obradović i poslanik te stranke Srđan Nogo nastavljaju jedinu politiku koju umeju da pokažu građanima Srbije, a to je napad na žene. ”Posle napada na Maju Pejčić, članicu Republičke izborne komisije u izbornoj noći 2016. godine, napada na Gordanu Uzelac, novinara TV Pink i druge novinare ove televizije i besprizornog ponašanja u Parlamentu, Obradović i njegovi kompanjoni otišli su korak dalje“, prenosi se u saopštenju Stefanovića koje je prosledio SNS i dodaje da je on još juče javno tražio od Obradovića da prestane da napada žene i da se on i njegovi poslanici oprobaju u napadu na Aleksandra Vučića, ali da to nije urodilo plodom i da poslanici Dveri za tako nešto nemaju hrabrosti.

Na Tviteru se oglasio i lider Dveri Saša Radulović napisavši: „Da li treba napominjati da predsednica Skupštine opet laže? Izgleda da je potrebno. Predsednica Skupštine opet laže“.

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke na sednici parlamenta zatražila je od predsedavajućeg da izvesti poslanike o navodnom incidentu koji se desio u parlamentu, a koji svaki čas neko spomene,  a Goran Pekarski, poslanik SNS, pitao je predsednicu Skupštine Srbije da li će se na dnevnom redu naći predlog za pooštravanje kazni za pojedince ili grupe koji zloupotrebljavaju Skupštinu.

„Treba pooštriti kazne kada šekspirovski recitujemo kamenu kupusaru, nazivajući ga kamenom Srbije, onima koji upadaju u kabinet predsednice i negiraju nečije pravo na nacionalnost i jezik“, rekao je Pekarski.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FUhk9XcTlHc]

Gojković: O parlamentarnim izborima na stranačkim organima  

“Svoj stav o eventulanim parlamentarnim izborima izneću na sastanku u Srpskoj naprednoj stranci, a potom će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici vlade Ani Brnabić preneti svoje mišljenje o parlamentarnom životu u Srbiji“, rekla je Gojkovićeva odgovarajući na pitanje novinara o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari