Gojković zakazala četvrtu sednicu 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je danas Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije u 2018. godini, za utorak 24. april, sa početkom u 10 časova, na kojoj će biti razmatran set zakona iz oblasti odbrane.

Gojković je predložila da Narodna skupština razmotri Predloge odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, kao i o učešću pripadnika VS u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, Predlog zakona o vojnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije.

Takođe, predsednica je predložila da se razmotre Predlozi zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi VS i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Izraela u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom.

Predloženo je da se razmotre i Predlozi zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra („AMSCC”), o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane, saoopšteno je iz Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari