Grabar-Kitarović odlikovala hrvatsku fudbalsku reprezentaciju 1Foto: EPA/F KESTUTIS VANAGAS

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je danas hrvatsku fudbalsku reprezentaciju Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, a odlikovanje su primili i selektor Zlatko Dalić, kao i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker.

Grabar-Kitarović je prilikom dodele odlikovanja istakla da je posebno ponosna na „vatrene“ jer su ujedinili Hrvatsku. „S vama smo delili očekivanja i nadu, svaki gol“, rekla je.

„Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca celog sveta. Hvala vam što ste ostvarili istorijski uspeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmeh i jedinstvo“, rekla je predsednica Hrvatske i zahvalila se hrvatskim fudbalerima što su „celom svetu poručili kako je najlepše biti Hrvat“ i što su igrali „za sve Hrvate u domovini i van nje“.

„Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima. Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao ceo svet“, navela je Grabar-Kitarović.

„Osvojili ste srca celog sveta. Dokazali ste da je Hrvatska svetska nogometna sila“, rekla predsednica Hrvatske i fudbalerima zahvalila što su „izvukli poslednje atome snage i fantastičnom igrom se plasirali u finale, bez obzira na bolove i umor“.

„Svetski mediji nazvali su vas čudom. Ispisali su stotine kolumni o vama. Postali ste uzor i nadahnuće deci, mladima, ali i svima nama“, naglasila je Grabar Kitarović i zaključila da su „vatreni“ vratili veru „da su čuda moguća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari