Gradonačelnik Leposavića Jablanović ne može u kancelariju 1Foto: Medija centar

Manja grupa nepoznatih lica sačekala je u juče ujutru gradonačelnika Leposavića, Dragana Jablanovića, ispred njegove kancelarije u prostorijama tamošnjeg centra za socijalni rad.

Jablanović te prostorije koristi od jula 2015, a a lica koja su ga sačekala nisu mu dozvola da uđe, rekavši mu navodno da se obrati Privremenom organu kako bi mu „pronašao“ nove prostorije, piše Portal KoSSev, a prenosi N1.

„Kada sam došao na posao, šest nepoznatih osoba je stajalo ispred moje kancelarije i nije mi dalo da uđem. Ja sam ih pitao ko ste vi, ko vas je zvao – oni su mene samo gledali,“ kaže Jablanović.

Kako navodi Kossev, Jablanović je o ovom obavestio policiju, koja je reagovala u dva navrata. Na lice mesta stigli su i predstavnici Privremenog organa, koji tvrde da Jablanović „uzurpira prostorije centra i ometa zaposlene u radu“, pošto upravo Jablanovićeva kancelarija treba da bude mesto na kojem će se „sastajati razvedeni roditelji sa svojom decom“.

Jablanović tvrdi da današnji događaj ima političku pozadinu pred predstojeće kosovske izbore, da iza svega stoji navodno Privremeni organ ove opštine pri srpskom sistemu i SNS, u pokušaju da „uspostave kontrolu i nad četvrtom opštinom na Severu Kosova“, te da se na novoformiranu koaliciju Partije kosovskih Srba i Aktivne građanske inicijative, koju predvodi Jablanovićev sin, Aleksandar Jablanović vrši pritisak da se ona i raskine.

„Jednostavno su želeli eksces da naprave, da bi ocrnili našu listu, Partiju kosovskih Srba, kako smo mi sa Albancima. Danas su izvršili dodatni pritisak na čoveka koji je ušao u koaliciju sa nama, prete mu ženi da će je izbaciti sa posla, ukoliko ostane u koaliciji. I čovek došao da raskine koaliciju, međutim rok je istekao,“ dodaje Jablanović.

Međutim, predsednik leposavićkog Privremenog organa, Zoran Todić, koji je istovremeno i predsednik skupštine ove opštine pri kosovskom sistemu, kao i v.d. direktora Centra za socijalni rad, Gradimir Nastić, tvrde suprotno. Događaj nema veze sa politikom, kažu oni.

„Apsolutno to nema veze sa sastankom sa premijerom i sa članovima Srpske liste. Upravo ovaj dokument koji pominjem, da je njime upozoren prošle nedelje, on će opovrgnuti ove tvrdnje da to ima veze sa jučerašnjim sastankom. Odgovorno tvrdim da to nema veze sa tim“, kaže Todić. „Vi znate šta znači Centar za socijalni rad. Na žalost, imamo puno korisnika socijalnih davanja na teritoriji opštine Leposavić, i rada sa strankama i roditelja koji su rastavljeni da dovedu i sretnu se sa svojom decom.“

Kako navode, ovaj Portal tokom čitavog jučerašnjeg dana pokušavao da dobije zvanična objašnjenja o događaju, bez uspeha, da bi u ponedeljak kasno uveče stigla vest o raskidanju koalicije između Stranke kosovskih Srba i Aktivne građanske inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari