Gradonačelnik Šapca demantovao navode ministarke Mihajlović 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je danas na konferenciji za medije u Šapcu demantovao jučerašnju izjavu ministarke građevinarstva Srbije Zorane Mihajlović prilikom posete gradilištu na putu Šabac-Sremska Mitrovica koji se rekonstruiše.

Njegov kabinet je u saopštenju dostavljenom medijima preneo da je Zelenović rekao da je rekonstrukciju tog puta od šest kilometara, koji povezuje šabačku industrijsku zonu sa autoputem, on zvanično tražio još 2015. godine, „a potom poslao još 30 pisama“.

„Istina je da nisu bili dovoljni dopisi Grada, koji su bili jako pristojni i uljudni, ni dopisi Privrednog saveta grada Šapca ni Komisije za investicije grada Šapca“, rekao je on.

Zelenović je ukazao da je „bilo potrebno da ja odem u Beograd i da tražim informaciju kako je Grad Beograd spiskao više od 10 miliona evra na Trg Republike, da bi se juče ministarka nacrtala ovde“, na putu kod Šapca.

„Da nisam to uradio, ona verovatno juče ne bi došla u Šabac i ne bi počeli radovi na jednom od najvažnijih puteva koji povezuje najveću industrijsku zonu u Srbiji sa autoputem“, kazao je gradonačelnik.

Demantujući izjavu ministarke Mihajlović da je država uradila 50 kilometara puteva u Šapcu, Zelenović je rekao da je „istina da je država u poslednjih pet godina uradila samo 500 metara puteva za koje je nadležna, a u šabačkom kraju ima više od 150 kilometara državnih puteva“.

Zelenović se osvrnuo i na izjavu ministarke Mihajlović da gradska vlast u Šapcu „deli ljude na one koji glasaju za i protiv nje“.

„Laž je da se ja kao gradonačelnik selektivno odnosim prema ljudima i da zanemarujemo mesta gde su građani drugačije glasali“, rekao j Zelenović i naveo da je Šabac u poslednjih pet godina uredio 40 kilometara puteva u seoskom području gotovo svih mesnih zajednica i da je potrošio milion evra za atarske puteve u svim seoskim mesnim zajednicama.

„Ulaganjem milion evra u kopanje kanala zaštitili smo sve građane od poplava, bez obzira za to za koga su ili nisu glasali“, rekao je Zelenović.

Ocenio je da „svako dobronameran zna da su u Šapcu svi projekti urađeni tako da u njima svi uživaju i da svi mogu da ih koriste, bilo da je u pitanju trg, bazen ili više od 20 kilometara ulica u gradu koje su rekonstruisane bez obzira na to ko je kako u njima glasao“.

Zelenović je naveo da Vlada Srbije Šapcu duguje 30 miliona evra i ocenio da je to „dokaz da je država ta koja pravi razliku kada su u pitanju opozicioni gradovi“ – piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari