Performans omladine Narodne stranke: Gradski novci za partijsku propagandu 1Foto:R.B.

Aktivisti omladine Narodne stranke izveli su performans raširivši ispred zgrade u kojoj je redakcija portala „NS uživo“ transparent na kome je pisalo „SNS uživo“ čime su iskazali uverenje da je taj portal propagandno glasilo vladajuće stranke, a ne medij koji objektivno informiše novosadsku javnost.

Aktivistkinja NS Mirjana Nastasić navela je tom prilikom da su u istom zdanju gde je redakcija portala i firme „Top Work“ i „Montop HRS“ u vlasništvu Marka Bosanca Bosketa, koji je jedan od istaknutnih članova i finansijera SNS, koga je ranije potpredsednik NS Bora Novaković optužio za koruptivne radnje i poslove sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Portal i pomenute firme su povezane, a osnivači su zajednički, a u NS tdvrde da je pravi vlasnik Marko Bosanac.

Vlasnica portala „NS uživo“ Sandra Milović pojavljuje se u spotovima SNS, a grad je tom portalu u 2018. godini na konkursu za podršku medijima dodelila 1,5 milion dinara iz gradskog budžeta, samo nekoliko meseci posle osnivanja. Nastasić je kazala i da firme Bosanca dobijaju brojne poslove u milionskim iznosima na tenderima za gradska javna preduzeća.

Na zgradi u kojoj su pomenute firme osvanuo je grafit na kome piše „SNS uživo bednici dani su vam odbrojani“. Nastasićeva je osudila ispisivanje tog grafita i odbacila optužbe novinara portala „NS uživo“ i Novosadske televizije da je performans pritisak na medije, a oni su rafalnim pitanjima i potpitanjima pokušavali da ometu Nastasićevu da kaže ono što je nameravala. Sve je ipak proteklo bez incidenata.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari