Grbović: Sarađivaćemo sa proevropskim snagama 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pokret slobodnih građana je otvoren za saradnju sa svim opozicionim organizacijama, a naročito sa onima koji dele vrednosti demokratske i proevropske Srbije – poručuje u razgovoru za Danas predsednik PSG-a Pavle Grbović upitan da prokomentariše saznanja portala Nova.rs da bi u opoziciji mogao da bude formiran blok oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa zajedno sa Pokretom slobodnih građana i Demokratskom strankom.

Na pitanje da li se oporavio od korona virusa i kako se oseća, Grbović odgovara da se oseća dobro, mada nije u punoj formi nakon dvadeset dana u izolaciji, i dodaje da treba nadoknaditi sve propušteno u tom periodu.

– Ali ne želim da kukam, ovaj virus je veoma opasan i u poređenju sa mnogima koji su takođe bili ili jesu zaraženi, ja sam odlično prošao – kaže Grbović.

Kada je reč o planovima PSG-a za naredni period, Grbović navodi da vreme političke i sveopšte depresije i zatvorenosti zbog korone u Pokretu koriste kako bi što spremniji dočekali početak sledeće godine kada ih očekuju važni događaji, poput nastavka pregovora o izbornim uslovima, ali i prezentovanje nove politike koju će ponuditi građanina i time pokušati da težište politike s tema ličnih odnosa i sukoba, premeste u jedan kreativniji kontekst pronalaženja rešenja za realne probleme.

Upitan da li je razgovarao sa prvim čovekom Nove stranke Arisom Movsesijanom i da li se proces ujedinjenja PSG-a i Nove nastavlja, Grbović odgovara da je Movsesijan veoma korektan čovek i da nema nikakav problem da sa njim razgovara kad god i o čemu god.

– Pokušaćemo da dođemo do rešenja – ističe Grbović.

Na pitanje da li tvitovi bivšeg predsednika a sadašnjeg člana Predsedništva PSG-a Sergeja Trifunovića prave štetu ili donose korist Pokretu, Grbović odgovara da je Trifunović pokazao osobinu koja se retko viđa u politici, a to je manjak sujete.

– Iznenađen sam u kojoj meri je spreman da se stavi na raspolaganje organizaciji i sada kada nije predsednik. Njegova popularnost veoma znači mladoj organizaciji poput PSG-a, ali ponekad bude i određenih nuspojava u vidu nespretnih ili bespotrebnih tvitova, ali i toga je sve manje u poslednje vreme. Sergejeva uloga nikada i nije bila da bude politički korektan – zaključuje Grbović.

Portal Nova.rs juče je objavio tekst u kome tvrde da bi, prema njihovim saznanjima, mogao da bude formiran opozicioni blok koji bi činile SSP, PSG i DS: „U opoziciji trenutno postoji nekoliko blokova, a jedan od njih mogao bi da bude formiran oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Prema navodima izvora našeg portala, postoje ozbiljni izgledi da ta stranka formira blok sa PSG i DS.“

Podsetimo, ujedinjenje PSG i Nove stranke, koje su njihovi čelnici simbolično započeli 5. oktobra, usporio je, kako su Movsesijan i Grbović nedavno naveli za Danas, korona virus, tehnička pitanja, ali i činjenica da je takav proces mnogo komplikovaniji od formiranja koalicije ili saveza, budući da je PSG udruženje građana, a Nova politička stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari