Grenel: Nova era za Kosovo i Srbiju 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je da sastanak delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući najavljen za 27. jun pruža mogućnost i otvara vrata ekonomskom razvoju i investicijama.

„SAD se nadaju da će lideri Kosova i Srbije iskoristiti ovu priliku da se vrate dijalogu i započnu novu eru stabilnosti i prosperiteta. Narodi ovog regiona ne zaslužuju manje od toga“, rekao je Grenel danas za portal Nova.rs.

Grenel je 15. juna objavio na Tviteru da su se vlade Srbije i Kosova obavezale da će privremeno zaustaviti kampanje za povlačenje priznanja, odnosno za članstvo u me]unarodnim organizacijama, radi sastanka predstavnika dve strane u Vašingtonu.

Sastanak o dijalogu Srbije i Kosova biće održan 27. juna u Beloj kući, naveo je Grenel na Tviteru.

„Sjajne vesti! Dobio sam potvrdu od vlada Kosova i Srbije da se obavezuju da privremeno zaustave kampanju za povlačenje priznanja (Kosova) i lobiranje za članstvo (Kosova) u medjunarodnim organizacijama, kako bi se sastali u Vašingtonu, u Beloj kući, 27. juna, zbog razgovora o dijalogu“, napisao je tada Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari