Grenel prisustvovao liturgiji SPC u Milvokiju 1Ričard Grenel Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel prisustvovao je danas liturgiji u Hramu Svetog Save u Milvokiju, koju je služio starešina hrama Dragan Veleušić.

Predstavnici Inicijative Srbi za Trampa 2020. objavila je na svom Fejbuk nalogu da im je velika čast što su ugostili ambasadora Grenela u Srpskoj pravoslavnoj sabornoj crkvi Svetog Save.

Otac Veleušić poklonio je ambasadoru knjigu posvećenu istoriji Srpske pravoslavne crkve u Severnoj Americi, dok su mu predstavnici inicijative Srbi za Trampa 2020 i domaćini Miroslav Jović, Slaviša Rađen i Jelena Raković poklonili u bocu domaće šljivovice, kako je to tradicija.

U objavi se navodi da je Grenel bio veoma zadovoljan događajima koji su se odigrali tokom vikenda i njegovim susretima sa predstavnicima srpske zajednice iz Viskonsijau i Ilinoisa, koje je, kako je rekao, krunisala poseta veličanstvenoj crkvi. Zahvaljujemo se ambasadoru i predsedniku Donaldu Trampu na ljubaznosti, prijateljstvu i predanosti našoj srpsko-američkoj zajednici, naveli su Srbi za Trampa i poručili da će učiniti sve što mogu da doprinesu njegovom ponovnom izboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari