Grupa građana u protestnoj šetnji u Cetinju povodom najavljenog molebana SPC 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ ( arhivska fotografija)

Cilj današnjeg protesta na Cetinju je da se definitivno raskrsti sa njegoševskom Crnom Gorom i da se krene putem unijaćenja i kroatizacije naše zemlje, sreća pa će ostati usamljeno ostrvce u moru pravoslavne Crne Gore koja se vraća Njegošu, Svetom Petru i Svetom Vasiliju, poručio je portparol funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević.

Grupa građana organizovala je danas na Cetinju protestnu šetnju od spomenika Lovćenska Vila do kružnog toka na izlazu iz grada zbog najavljenog sutrašnjeg molebana i litije Srpske pravoslavne crkve u Prestonici.

Iz Mitroplije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve danas je saopšteno da je najavljani dogadjaj otkazan iz bezbednosnih razloga.

Kovaćević kaže da se Cetinje danas upisalo u istoriju “beščašća novim antipravoslavnim i antinjegoševskim skupom”.

“Ali već sutra veče Njegoševa Crna Gora izlazi na ulice gradova i pokazuje da je ovo pravoslavna zemlja, a ne zemlja guvernadurovića koji su izdali pravoslavlje. Takvi pokušaji više neće proći, jer je osim ovog današnjeg izuzetka narod jedno u svojoj Crkvi”, zaključio je Kovačević, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari