Grupa građana upala na sednicu Skupštine grada Kruševca 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Grupa građana upala je danas na sednicu Skupštine grada Kruševca i nakratko prekinula rad, a među kojima su bili i organizatori protesta „1 od 5 miliona“ i članovi Levice Srbije, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Okupljeni građani su, kako navodi RTS, poručili odbornicima kruševačkog parlamenta da se u njihovom gradu održavaju protesti već osam nedelja i obratili se pitanjem da li je na dnevnom redu ostavka direktora Toplane, koju je, kako podsećaju, dao pre mesec dana pred novinarima i rekao da je to „moralni čin“.

Nakon kratkog prekida rada odbornici su nastavli rad, a gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović poručila je da niko nasilno ne sme da uđe i prekida rad.

„Izbori se dobijaju i skupština osvaja na izborima, među građanima, pokazuje se plan i program rada, a ne ovako – nasilno je i nije zakonski“, naglasila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a prenosi RTS.

SNS optužuje Savez za Srbiju

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas predstavnike Saveza za Srbiju (SZS) da su jutros „nasilno“ prekinuli sednicu Skupštine grada Kruševca i „najbrutalnije verbalno napali odbornice SNS“.

Predstavnike građana i SZS u Kruševcu SNS u saopštenju naziva „11 bandita i nasilnika“ navodeći da su se „poslužili istim metodama kao i njihovi šefovi“ Boško Obradović koga nazivaju „fašistom“, a Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, „tajkunima“ koji su „upropastili državu“.

Srpska napredna stranka pozvala je nadležne državne organe da „pod hitno reaguju“ i sankcionišu „sramno i nedopustivo ponašanje“, uz ocenu da to „ništa dobro ne može da donese ni Srbiji, ni njenim građanima, koji žele da žive u miru, u normalnoj i uređenoj demokratskoj državi“, istaknuto je u saopštenju SNS.

Nakon saopštenja SNS-a oglasio se i Savez za Srbiju

“Predstavnici Saveza za Srbiju i udružene opozicije grada Kruševca ušli su danas na zasedanje Skupštine grada sa ciljem da gradonačelnici Jasmini Palurović i odbornicima predaju zahteve na koje ova vlast ostaje gluva i slepa već osam nedelja. Takođe, postavili smo pitanje zašto se na dnevnom redu sednice ne nalazi tačka ostavke Dragana Azdejkovića, direktora Toplane, zbog čijeg je nestručnog vođenja preduzeća, pet hiljada Kruševljana zimu provelo u ledenim stanovima”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi iako je zgrada opštine bila puna policije “mi smo najnormalnije ušli kako u hol zgrade tako i u salu u kojoj se održava zasedanje, bez da nas je iko zaustavio ili naredio da izađemo. Odbornicima smo pročitali zahteve i uputili pitanja, nakon čega je predsedavajući odredio pauzu, nakon čega su svi odbornici izašli iz sale. Nikakvih pretnji, ružnih reči, vređanja ili incidenata nije bilo. To nedvosmisleno pokazuje i dokazuje uživo snimak čitavog dešavanja, kao i prisustvo više novinarskih ekipi, kao i pripadnika policije i komunalne policije”, precizira se u saopštenju.

Savez za Srbiju je naveo da “Srpska napredna stranka nastavlja svoju kampanju bezočnih lazi, falsifikujuci realnost i istinu, nazivajući građane Kruševca koji drugačije misle najpogrdnijim imenima i imputirajući im nepostojeće nasilje i vandalizam”.

Kako ističu među predstavnicima opozicije koji su ušli na skupštinsko zasedanje bilo je sportista, profesora, novinara, bankara, medicinara, studenata, radnika i sve je prošlo u normalnom i mirnom tonu.

“Za Naprednu stranku ovi ljudi su huliganii i barabe, a njihov normalan ulazak je vandalski čin”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari