Grupa mladića sa Kosova pešice dolazi na skup "Za budućnost Srbije" 19. aprila 1Foto: prinscreen /youtube

Grupa od 25 mladića krenula je danas pešice iz Kosovske Mitrovice i Leposavića za Beograd, da bi, kako su rekli, podržali politiku koju za očuvanje Kosova vodi predsednik Aleksandar Vučić i prisustvovali skupu Za budućnost Srbije, 19. aprila.

Oni su, na put dug 300 kilometara i sedam dana, poneli srpske zastave i transparentene sa natpisom „Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića“.

Nenad Georgije iz Leposavića kaže da je veoma važno da ljudi u centralnoj Srbiji znaju da su Srbi na Kosovu i Metohiji izloženi nezapamćenim pritiscima, obespravljivanju i nasilju. „Nama se radi o glavi dok tamo neki Đilas, Jeremić i Obradović pokušavaju da zadovolje svoje lične i sebične ambicije i usput upropaste i Srbiju i nas“, rekao je Georgijev.

Nenad Vukadinović iz Leposavića dodaje da „ne može da sedi i gleda kako se u centralnoj Srbiji dešava teror manjine nad većinom.

Srećan put hodočasnicima poželeli su i predsednici privremenih organa opština Leposavić i Kosovska Mitrovica Zoran Todić i Aleksandar Spirić.

„Naši sugrađani žele ovim poduhvatom da pokažu koliko su spremni da podrže politiku Aleksandra Vučića jer su odlučni da ovde ostanu, da žive sa svojim porodicama i zato žele da pokažu koliko im je stalo do jake i stabilne Srbije koja jedino takva garantuje opstanak na ovim prostorima“,  rekao je Todić.

Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić smatra da su „Srbi sa Кosova i Metohije svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalaze“.

„Zato smo danas došli da ispratimo tu energiju koja želi trajnu i neraskidivu vezu sa državom Srbijom“, rekao je Spirić.

Grupa od 25 momaka bez većih problema prošla je kontrolu sa kosovske strane administrativne linije u Jarinju gde im je zatraženo da spuste srpske zastave i transparente, dok im je samo par metara dalje, gde se nalaze pripadnici MUP Srbije, to bilo dozvoljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari