Foto:N1

„A, što se njega tiče, Izetbegović kaže da bi priznao Kosovo, ali nije on taj koji odlučuje – nego će biti kako kaže predsedništvo. A, zapravo je Srbija priznala Kosovo, o čemu mi pričamo“, rekao je Emir Hadžihafizbegović N1.

Na konstataciju da Srbija nije formalno priznala Kosovo, Hadžihafizbegović je dodao:

„Priznala ga je, ima ono de facto i de iure. Papiri su podeljeni i posušeni, sad samo treba tu Vučićevu tegobu – kako narodu to saopštiti. On saziva sastanak nacionalne bezbednosti i kaže da je ovo izjava sa dalekosežnim posledicama, a pokazuje se kao licemerni prijatelj BiH. Donosi nam ovde inkubatore u bolnice, a stoji iza Dodika, koji na dva metra ispred njega govori kako je RS država, i da će se odvojiti“, rekao je Hadžihafizbegović.

„Ako si prijatelj BiH, ako pet minuta pre toga kažeš da poštuješ suverenintet BiH, onda si dužan nakon te blasfemije koju izgovori Dodik doći do mikrofona i reći da je to bila neprimerena izjava i da RS nikada neće biti država, i da gospodin Dodik treba da zna kako da se ponaša unutar medijskog prezentovanja i tako dalje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Vučić „danonoćno izgovara da poštuje teritorijalni integritet, retko spominje suverenitet BiH.