Haradinaj: Dijalog blokiran zbog teritorijalnih pretenzija Srbije, a ne zbog taksi 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dijalog Beograda i Prištine blokiran zbog teritorijalnih pretenzija Srbije prema Kosovu, a ne zbog kosovskih taksi na uvoz srpske robe.

Haradinaj je na Tviteru napisao i da je Kosovo suverena zemlja, međunarodno priznata u postojećim granicama, i da Srbija i srpska premijerka Ana Brnabić treba da prihvate tu činjenicu.

„Dijalog su blokirale teritorijalne pretenzije Srbije prema Kosovu, a ne takse! Ali Kosovo je već suverena zemlja, međunarodno priznata u svojim postojećim granicama koje su nepovredive. Što pre Srbija i Brnabić prihvate tu činjenicu, to bolje za njih“, naveo je Haradinaj.

Haradinaj je reagovao na izjavu Brnabić za Tanjug da su prištinske takse stvorile atmosferu u kojoj više nije moguć nikakav dijalog i da je priznanje Kosova u sadašnjim granicama crvena linija preko koje Srbija neće preći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari