Haradinaj: Kurti prima milostinju od Srbije 1Foto: Beta/AP Photo/Michael Corder

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odbio je danas poziv premijera tehničke vlade i predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da prisustvuje okruglom stolu o situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa i ocenio da on nije dobro upravljao situacijom.

„Vaši pozivi za koordinaciju i interakciju nakon jednostranih odluka koje su se pokazale štetnim i neuspešnim postali su ritual molitve za oproštenje i spas“, poručio je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Kurti je to dokazao kada je ukinuo takse prema Srbiji bez ikakvog poštovanja i kada je primio jučerašnju donaciju od 1.000 srpskih testova u obliku milostinje, umanjujući sposobnost Kosova za legalno i blagovremeno snabdevanje, direktnom kupovinom ili donacijama iz prijateljskih zemalja.

Haradinaj navodi da aktuelni premijer nije dobro upravljao pandemijskom situacijom, navodeći „ustavna kršenja za kretanje građana“. „Sve dok vaše pozivnice kasne u vezi sa razvojem situacije i nisu kvalifikovane institucionalnim i političkim legitimitetom, sa zadovoljstvom mogu da najavim da nikada neću učestvovati na takvim okruglim stolovima“, napisao je Haradinaj.

On je Kurtija nazvao obmanjivačem i neozbiljnim, istovremeno naglašavajući da premijeru posle izglasavanja nepoverenja u parlamentu nedostaje legitimitet, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari