Haradinaj Kurtija nazvao "prevarantom", proces pregovora ocenio kao pogrešan 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI; Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj nazvao aktuelnog premijera Aljbina Kurtija „prevarantom“, a njegov pristup procesu pregovora sa Beogradom ocenio kao pogrešan.

Haradinaj je u izjavi za KosovaPress rekao da je na jučerašnjem sastanku pred srpskom stranom u Briselu Kurti morao da ide sa samo jednim ciljem – uzajamnim priznavanjem.

„Upravo je to ono na šta smo upozorili – na opasnost od prevaranta Kurtija“, prenosi portal Kossev Haradinajevu iujavu i ocenu da je „Kurti običan prevarant“ koji „obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu“ koji je „raspršen u nepotrebnim temama“.

„Ovo nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo“, rekao je Haradinaj navodeći da „glavno pitanje ostaje uzajamno priznavanje, što je predsednik (SAD Džozef) Bajden jasno naglasio u svom pismu“.

Haradinaj je ocenio da Kurti vraća dijalog na početak i teži uspostavljanju novog ekonomskog odnosa sa Srbijom, naprednijeg od inicijative poznate kao Mini Šengen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari