Haradinaj: Malta prijateljska zemlja koja je uvek podržavala Kosovo 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je Malta prijateljska zemlja koja je uvek podržavala Kosovo u svim fazama i međunarodnim procesima.

Posle susreta sa ministrom spoljnih poslova Malte Karmelom Abelom u Prištini, Haradinaj je rekao da su kosovske vlasti sa Maltom uvek imali korektne prijateljske odnose.

„Danas je dobra prilika da ponovimo naše opredeljenje za dalje unapredjenje medjusobne saradnje, posebno u trgovinskoj i kulturnoj razmeni“, rekao je Haradinaj, a prenosi Vlada Kosova.

Abela je izjavio da će Malta nastaviti da podržava Kosovo na njenom evropskom putu i učlanjenju u medjunarodne organizacije i istakao značaj jačanja ekonomskog, kulturnog i trgovinskog partnerstva.

Šefa malteške diplomatije je primio i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, dok je u susretu sa ministrom spoljnih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem potvrdjen stav Malte da će uvek biti uz Kosovo, podržavati ga u procesu liberalizacije viza i integracije u EU.

Malteški ministar je sa ministrom finansija Kosova Bedrijom Hamzom potpisao sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari