Haradinaj najavio raspad vladajuće koalicije 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Bivši kosovski premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj najavio je raspad vladajuće koalicije zbog toga što je nezadovoljan aktuelnim kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, prenosi Gazeta ekspres.

„Ako premijer Hoti nastavi ovako, ja neću podržavati njegovu vladu“, rekao je Haradinaj gostujući u emisiji „Rubikon“ na prištinskoj televiziji Kljan Kosova.

On je kritikovao Hotija zbog nepoštovanja i izbegavanja ministra pravde Seljima Seljimija tokom sastanka u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„To sam mu zvanično rekao, a poslao sam i dopis gde sam naveo svoje primedbe. Nije bilo razloga da povede u Brisel šeficu svog kabineta na sastanak sa Vučićem, koji je već iskusan pregovarač, a da ostavi po strani Seljimija“, rekao je Haradinaj.

Govoreći o bivšem premijeru Aljbinu Kurtiju, on je rekao da je Kurti oborio samog sebe.

„Kurti je oborio samog sebe, a po meni bi ostao na vlasti još osam godina. Razlog zašto su se druge stranke ujedinile došao kao rezultat njegovih grešaka“, dodao je Haradinaj.

Haradinaj nije podržao imenovanje Skendera Hisenija na poziciju državnog koordinatora za dijalog, a kaže da nije bio ni upoznat sa njegovim imenovanjem.

“Ništa se loše ovde nije dogodilo, ali ako prisvajaju dijalog i žele da postanu neki uski klub u redu, ali onda treba i da preuzmu odgovornost”, poručio je Haradinaj.

On je istakao i da Hoti nema pravo da uključuje Kosovo u proces bez granica.

“Osim vremenske dinamike, Hoti nema pravo da govori u ime Kosova, ne uživa to pravo, ne uživa ključno pravo na Kosovo u procesu bez granica, bez ičega jasnog, od sastanka do sastanka, od teme do teme”, naveo je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari