Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu 1Arhivska fotografija: EPA / Valdrin Xhemaj

Nakon što je ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, izjavio da Kosovo razmišlja da povuče zahtev za članstvo u Interpolu zbog nedostatka glasova, premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, to je danas i učinio, prenosi portal KoSSev.

„Kao premijer Kosova danas sam doneo odluku o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije,“ ističe Haradinaj u saopštenju.

„Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji,“ navodi Haradinaj. On se zahvalio svim svim kosovskim institucijama koje su bile uključene, kao i svim međunarodnim partnerima i pozivao ih da rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju.

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu „direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma“, te i da je Kosovo „spremno da preuzme potpunu odgovornost“ kao članica Interpola. O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari