Haradinaj sa ambasadorima EU iza zatvorenih vrata 1Foto: Valdrin Xhemaj/EPA

Ambasadori nekoliko zemalja članica Evropske unije sastali su se iza zatvorenih vrata sa kosovskom premijerom Ramušem Haradinajem i predali mu zahtev da Prištini obnovi evropsku agendu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore.

Iz kabineta premijera saopšteno da su šefica kancelarije EU Natalija Apostolova i ambasadori članica Unije pozdravili usredsređenost Vlade na evropsku agendu, naročito napore radi primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i sporazuma postignute tokom dijaloga.

Izvori dnevnika tvrde da su ambasadori bili veoma kritični po pitanju napora da se primene sporazumi i da su pozvali Vladu da radi potpuno drugačije od prethodne. (kraj) is/pop 10:58

Počela kampanja za lokalne izbore

Stranke na Kosovu danas počinju kampanju za lokalne izbore koji su zakazani za 22. oktobar, javljaju prištinski mediji. Portparol Centralne izborne komisije Kosova Valmir Elezi izjavio je da su obavljene sve pripreme za izbor gradonačelnika i odbornika. Mediji podsećaju da je Centralna izborna komisija Kosova potvrdila izborne liste jedne koalicije, 35 stranaka, 30 grupa građana i 25 nezavisnih kandidata.

Apostolova: Nema kontakata sa optuženima’]

Šef kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova negirala je da je imala bilo kakve kontakte sa političarima optuženim za zločine, piše danas prištinski dnevnik Zeri. Uvek ćemo imati to ograničenje u pogledu komunikacije i kontakata sa optuženim osobama, rekla je ona i dodala da je vladavina zakona najvažniji prioritet za EU.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari